پژوهشگران می گویند می توان در آینده نزدیک با استفاده از هوا تلفن های همراه و دیگر وسایل الکترونیکی قابل حمل و نقل را شارژ کرد.
این گروه می گویند صدها عدد از این وسایل ساخته شده از نیکل را مثلا می توان در تلفن همراه تعبیه کرد تا کاربر بتواند به سادگی و با تکان دادن تلفن در هو،ا باتری آن را شارژ کند و از شارژر های سیمی و رهایی یابند. می توان برای افزایش میزان انرژی تولید شده، جعبه این توربین ها را بیرون از پنجره یا در جلوی یک پنکه نیز قرار داد. به گفته محققان این شیوه می توان باتری تلفن را طی تنها چند دقیقه شارژ کند. این فناوری توسط کارشناسان مهندسی میکرو در دانشگاه تکزاس آرلینگتون ساخته شده است.
|
افزایش روزافزون مصرف انرژی سبب شده تقاضا برای آن به شکل چشمگیری افزایش یابد. برخی از کارشناسان پیشبینی میکنند تا چند سال آینده شاهد شوک بزرگی در زمینه عرضه انرژی خواهیم بود که درست به اندازه بحران اقتصادی چند سال گذشته میتواند بر روند زندگی مردمان تأثیرگذار باشد.
با در نظر گرفتن پدیده گرمایش جهانی، کاهش ذخایر نفت و همچنین گاز طبیعی، می توان گفت تا بحران جهانی انرژی فاصله چندانی نداریم. در این میان استفاده از انرژی های سازگار با طبیعت نیز با محدویت های زیادی روبرو است. برای نمونه ابری بودن هوا یکی از مهم ترین عواملی است که سبب کاهش قابل توجه کارایی صفحات خورشیدی بر روی زمین می شود. همچنین تولید سوخت های زیستی با مشکل کمبود منابع روبه روست و ایجاد زیرساخت های لازم برای بسیاری دیگر از انواع انرژی های تجدیدپذیر بسیار پرهزینه است. |